(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

De meeste zonnepanelen worden boven op gebouwen aangetroffen, maar wat doe je als je weinig dak hebt en wel veel weiland? Dan schakel je Hoogendoorn Bouw in om een speciale constructie op grondhoogte te bouwen.

De opdrachtgever voor dit werk bezit een groot stuk land aan de rand van Den Haag. Het drassige terrein vroeg om een speciale aanpak voor de 48 zonnepanelen, met het heien van houten palen en het monteren van aluminium frames onder een ideale hellingshoek voor de zonnepanelen. De door Solar Nederland geleverde Sharp-panelen produceren in totaal 48 x 290 kilowattpiek, wat gezien de locatie een opbrengst kan genereren van 12,8 duizend kilowattuur elektriciteit per jaar. Dat staat gelijk aan een gemiddeld elektrisch verbruik van drie à vier vierpersoonsgezinnen.

Met deze oplossing wil de eigenaar van het land in zijn eigen energiebehoefte kunnen voorzien, terwijl het overschot aan de opgewekte stroom via een omvormer wordt teruggevoerd naar het openbare elektriciteitsnet. Op deze manier is het mogelijk een rendement te realiseren van 6 à 7 procent op het geïnvesteerd vermogen.

De panelen zijn inmiddels aangesloten en binnenkort laat Hoogendoorn Bouw er een taxushaag omheen plaatsen om ze aan het oog te onttrekken. Maar niet aan de zon.