(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Voor een nieuwe opdrachtgever uit het Bezuidenhout is Hoogendoorn Bouw deze week begonnen met een ingrijpende verbouwing van een nieuw aangekochte woning aan de Carel Reinierszkade. Het herenhuis uit 1910 wordt voor het gezin met drie kinderen aangepast aan de eisen van deze tijd.

Het herenhuis van drie verdiepingen dateert uit 1910 en is binnen voorzien van allerlei Jugendstildetails. Het pand bevindt zich op historische grond, met enerzijds uitzicht op het Haagse Bos – inclusief de befaamde koepel van Huis ten Bosch – terwijl aan de overzijde van het water vroeger een weide lag waar vanaf 1907 de beroemde Haagse IJsclub te vinden was.

Uitzicht op Huis ten Bosch

De verbouw van de woning omvat onder meer de aanleg van een compleet nieuwe cv-installatie en elektrische installatie, alsook het aanbrengen van twee nieuwe badkamers, plus het aanbrengen van nieuw stucwerk en het restaureren van de originele gepleisterde plafonds. Voordat dit kan gebeuren, werden waar nodig de niet dragende muren gesloopt. Daarbij kwamen de bekende ‘Brabantse wandjes’ tevoorschijn. Deze wanden bestaan uit stijlen (beneden in de vloer ingelaten, boven tegen een balk verkeept of door de zoldering heen vastgespijkerd) en uit dwars erop bevestigde tengels. Daarop werd riet aangebracht dat vervolgens werd bepleisterd of met behangsel bespannen.

Het hele project moet volgend jaar op 1 april zijn voltooid, het moment dat de nieuwe eigenaars hun nieuwe woning willen betrekken.