(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Vorige week heeft Hoogendoorn Bouw de verbouwing van een modern appartement aan de Dr. Lelykade in Scheveningen opgeleverd. De vijfkamerwoning maakt onderdeel uit van het Havenkwartier, een baanbrekend project van architect Kees Rijnboutt, opgeleverd in 2004 en gelegen tegenover de Oude Visafslag.

De nieuwe eigenaren van het appartement schakelden Hoogendoorn Bouw in voor een ingrijpende opfrisbeurt om de gehele woonruimte een strakke en eigentijdse uitstraling te geven. Zo werd een zachte polyurethaangietvloer gestort, met een combinatie van twee kleuren. De volledig vernieuwde badkamer kreeg een mozaïekwand op basis van pebble stones op polyestermatten met brede stroken.

De verbouwing bestond verder uit het aanpassen van de elektra, de vernieuwing van de toiletgroepen en het stuken en schilderen van alle wanden en plafonds. Vanwege de complexe bouw van het appartementengebouw werd gebruikgemaakt van een grote kraan om puin af te voeren zodat de overlast voor omwonenden tot een minimum beperkt bleef.

Het slotstuk van de verbouwing was de plaatsing van een keramische brander van Ruby Fires. In deze open haard met een volkomen schone verbranding wordt de brandvloeistof volledig in de keramische steen geabsorbeerd. Door het ontbreken van rookgassen is een afvoerkanaal niet nodig.