(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Op 30 augustus rondt Hoogendoorn Bouw verschillende opdrachten voor de sportvereniging HBS Craeyenhout af. De deadline is hard, want op die dag worden de nieuwe kunstgrasvelden voor voetbal en hockey officieel in gebruik genomen.

Het werk illustreert eens te meer hoe vreemd een balletje kan rollen in het leven van een aannemingsbedrijf. Het begon met het verzoek aan Hoogendoorn Bouw om de dames-toiletten te renoveren. Tijdens de uitvoering kwamen de heren-wc’s erbij. Vervolgens werd gevraagd om een mantelbuis van 55 meter aan te leggen voor de nieuwe bierleidingen van de nieuwe leverancier Heineken naar binnen- en buitenbar.

Die vaste buitenbar – opvolger van een mobiele voorganger – was de laatste onverwachte opdracht. Ontwerp en bouw door Hoogendoorn Bouw moesten in noodtempo worden uitgevoerd gezien de snel naderende deadline. Inclusief een nieuw kozijn met hermetisch afsluitbaar rolluik omdat de buitenbar in tegenstelling tot vroeger nu permanent op zijn plek blijft staan.

Tussen al deze bouwkundige schermutselingen door ging de renovatie van de wc-groepen onvermoeibaar voort. De oude vloer werd vervangen door een gietvloer met holle plinten, die gemakkelijk is schoon te maken. Al het houtwerk werd geschilderd en de draairichting van de deuren aangepast. Verouderde tl-lampen maakten plaats voor energiezuinige led-spots, tegelwerk werd gerepareerd, nieuwe toiletpotten en grote spiegels geïnstalleerd. In het verlaagd plafond kwam een ingenieuze constructie voor een mechanische afzuiging op basis van een ingenieus plenum-principe zodat stankoverlast nu definitief tot het verleden behoort.

Kortom, op 30 augustus kan HBS de opening vol vertrouwen tegemoet zien, in de zekerheid dat het bier kan blijven vloeien, zowel aan de binnen- en buitenbar als later in de dames- en heren-wc’s.