(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Huiseigenaren met een tekort aan ruimte kunnen zonder te verhuizen verschillende richtingen inslaan om het aantal nuttige vierkante meters uit te breiden. Naar beneden bijvoorbeeld door een kelder te laten aanleggen. Of naar boven door een extra verdieping erop te laten zetten. Maar het kan ook naar achteren, bijvoorbeeld door in de tuin een aan- of uitbouw te laten plaatsen.

Voor een nieuwe klant in de Dichtersbuurt in het Zeeheldenkwartier in Den Haag is Hoogendoorn Bouw vorige week aan de slag gegaan om een uitbouw van zo’n 20 vierkante meter in de tuin te maken. Van een uitbouw is sprake als de bestaande kozijnen verdwijnen waardoor de nieuwe ruimte één geheel gaat vormen met de woning. Bij handhaving van het kozijn wordt over een aanbouw gesproken.

Om in de nieuwe situatie de achtergevel op te vangen, heeft Hoogendoorn Bouw na de sloop een stalen portaal geplaatst van 6 meter breed en 3 meter hoog. Dat alles vereist zorgvuldig werken, zeker omdat tijdens de 8 weken durende bouwperiode de huiseigenaar met zijn gezin in de woning blijft wonen.

De zijmuren van de nieuwe uitbouw zullen worden opgetrokken uit een hout skeletbouwbinnenblad en een gemetseld buitenblad, terwijl het dak met EPDM-dakbedekking waterdicht wordt gemaakt. De nieuwe betonnen vloer met vorst-rand komt te liggen op een 8 cm dikke laag geëxtrudeerd polystyreen (XPS).

Als slotstuk komt aan de tuinzijde een ‘look alike’ stalen pui van TUDOR uit Leiden. Dit familiebedrijf in transparante ramen en gevels ontwikkelde Steel Design® om de slanke detaillering van stalen kozijnen te combineren met de vele voordelen van aluminium. Zo ontstaat een pui met een perfecte isolatie, volledig onderhoudsvrij en geen kans op roestvorming.