(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Volgende week gaat Hoogendoorn Bouw van start met het uitvoeren van een mooie en uitdagende opdracht: de bouw van een buitenhuisje in een tuin in de Van Bleiswijkstraat in Den Haag. Het ontwerp van het tuinhuisje – dat aan drie kanten glazen wanden krijgt – is van de hand van architectenbureau Stolp & Haije.

Voor dezelfde opdrachtgever en met dezelfde architect heeft Hoogendoorn Bouw acht jaar geleden ook al een opdracht uitgevoerd waarbij de tuin was betrokken. Toen werd een zes meter hoge uitbouw met schuine glazen kap in de tuin gemaakt zodat het souterrain met een nieuwe trap bij het huis kon worden getrokken.

Het nieuwe buitenhuisje komt in een ander deel van de tuin te staan. De 12 m2 grote constructie krijgt een zinken dak met daarin een lichtkoepel met diamantkap. Het huisje wordt met één kant tegen de bestaande erfscheidingsmuur gebouwd, terwijl de andere drie kanten zijn voorzien van glazen schuifwanden. Op de vloer komen tegels met een natuurlijke uitstraling, met daaronder vloerverwarming. De job moet in vijf weken geklaard zijn.

Uitgangspunt bij het ontwerp was zo optimaal mogelijk gebruikmaken van daglicht en van natuurlijke materialen zoals glas, hardsteen en Western Red Cedar. Zo krijgt het tuinhuisje een robuust en industrieel karakter, passend bij de eerdere uitbouw van het souterrain.