(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Voor de eigenaar van een villa in het geliefde woonpark Meer en Bosch bij Kijkduin heeft Hoogendoorn Bouw onlangs het bijbehorende tuinhuis volledig gerestaureerd. Het tot dan toe als logeergelegenheid gebruikte gebouwtje van 20 m2 heeft inmiddels een nieuwe bestemming als kantoor-aan-huis.

De villa in Meer en Bosch, een Rijksmonument, werd begin jaren twintig van de vorige eeuw ontworpen door de architecten Jan Duiker en Bernard Bijvoet in de stijl van Frank Lloyd Wright. De huidige eigenaar wilde het later gebouwde tuinhuis renoveren en beter laten aansluiten op de architectuur van de hoofdwoning.

De buitenkant werd daartoe bekleed met waterdichte zwarte folie. Daarbovenop bevestigde Hoogendoorn Bouw planken van western red cedar met een kleine zwarte naad ertussen waardoor een sterk horizontaal ritmisch effect werd bereikt. Ook kwamen er twee nieuwe kozijnen van western red cedar zodat een beter zicht op de tuin ontstond.

Na een volledige renovatie van de binnenkant en het aanbrengen van een nieuwe airconditioning werd het bouwproject opgeleverd. Tot tevredenheid van de opdrachtgever die inmiddels Hoogendoorn Bouw heeft gevraagd om ook verschillende werkzaamheden in de hoofdwoning uit te voeren.