(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Namens Hoogendoorn Bouw brengt Rob Hoogendoorn dezer dagen een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten in het kader van een studiereis met als thema de razendsnelle ontwikkelingen in de totstandkoming van grote en vooral heel hoge gebouwen in dit deel van de wereld. Zo is het Sustainability Pavilion op de Expo 2020 (twee jaar uitgesteld door corona) in Dubai bezocht, een groot overzicht van de meest recente duurzaamheidsinitiatieven, ook voor de bouwsector.

Dubai
Het bekendste gebouw van Dubai is de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Samen met het bijbehorende hotel is het een van de iconische gebouwen van Dubai. Het hotel is gebouwd in de vorm van een Arabisch zeilschip (dhow). De gebouwen in Dubai, waaronder het hoogste appartementencomplex en het hoogste woongebouw ter wereld, vind je veelal aan de snelweg Sheikh Zayed Road, aan de Jumeirah Road, bij The Boulevard en bij Dubai Marina. 

Abu Dhabi
In Abu Dhabi, een stad met een miljoen inwoners en tevens de hoofdstad van de Emiraten, bevindt zich onder meer de Sjeik Zayed Moskee, die maar liefst aan 40.000 mensen ruimte biedt. Ook het 7-sterrenhotel Emirates Palace is een bezoek waard, met het vele goud en natuursteen dat in dit gigantische gebouw is verwerkt. Tot slot werd een bezoek gebracht aan het culturele en toeristisch ontwikkelingsprogramma op het eiland Saadiyat, met onder meer de verbluffende dependance van het Parijse Louvre. Bij afronding van dit project zullen er onder andere acht musea op het eiland te vinden zijn, evenals een aantal culturele centra.