(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Aanstaande maandag gaat Hoogendoorn Bouw aan de slag met het sloopwerk van het interieur en de asbestsanering van het linker poortgebouw van de begraafplaats St. Barbara in Den Haag. Dit is de opmaat voor een omvangrijke bouwproject in opdracht van Stichting R.K. Begraafplaatsen PAX RKB dat op 28 oktober klaar moet zijn.

De begane grond van het linker poortgebouw van St. Barbara is nu in gebruik als ontvangstkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich de kantine en werkruimtes voor de medewerkers van de begraafplaats. Het interieur van de gedateerde condoleanceruimtes wordt de komende maanden volledig vernieuwd. Er is veel aandacht voor bijzondere details in de nieuwbouw. Zo komt er in de ene condoleanceruimte een golvend plafond terwijl in de andere condoleanceruimte het oorspronkelijke balkenplafond wordt gerestaureerd.

De renovatie wordt aangegrepen om het gebouw met 25 muit te breiden. Bij deze uitbreiding staat respect voor de markante architectuur van het condoleancegebouw voorop. Dat betekent onder meer dat de nieuwe kozijnen en ramen een exacte kopie zullen worden van de bestaande bijzondere raampartijen.

Tegelijkertijd met de renovatie en uitbreiding van de begane grond steekt Hoogendoorn Bouw de personeelsruimtes op de eerste verdieping in een nieuw jasje.Ook alle elektrische installaties en klimaatinstallaties worden vervangen en er komt een nieuwe koelcel voor het opbaren van de overledenen.

St. Barbara in de Binckhorst is een bijzondere rooms-katholieke begraafplaats van 5,5 hectare uit 1920. De begraafplaats werd  ontworpen door architect Nicolaas Molenaar sr., een leerling van P.J.H. Cuypers. Molenaar ontwierp veel woningen en kerken, met name in Den Haag. De neogotische O.L. Vrouwekerk in de Elandstraat en de drie neorenaissancistische herenhuizen Sri Wedari op het Sweelinckplein, hoek Banstraat zijn misschien wel de bekendste.