(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

In de Willem de Zwijgerschool aan de Gentsestraat in Den Haag is Hoogendoorn Bouw deze week begonnen met een ingrijpende renovatie van de kleedkamers en het sanitair bij de gymzaal. Dankzij de nieuwe indeling beschikt de school straks over twee modern geoutilleerde kleed- en doucheruimten, plus een grote berging.

Midden in de Haagse wijk Belgisch Park staat de Willem de Zwijgerschool, een brede buurtschool met multifunctionele ruimten. De leerlingen en hun ouders komen voor het overgrote deel uit de directe omgeving. Dit versterkt het buurtkarakter van de school. Ook is er een nauwe samenwerking met partners in de buurt op het gebied van zorg, opvang en sport.

De school kampt al jaren met een tekort aan bergruimte, terwijl de inrichting en de indeling van de kleed- en doucheruimten sterk gedateerd zijn. Het schoolbestuur slaat twee vliegen in één klap door Hoogendoorn Bouw de oude ruimtes te laten verbouwen tot moderne kleedkamers voor jongens en meisjes apart en een derde ruimte als grote berging.

De verbouwing van de 75 vierkante meter grote kleedkamers moet in korte tijd gebeuren, in aanloop naar de verwachte heropening van de school in het nieuwe jaar. Vandaar dat Hoogendoorn Bouw tijdens de laatste weken van december de meest overlast gevende werkzaamheden uitvoert, ook tussen kerst en oudjaar.

Na de sloopwerkzaamheden en de constructieve doorbraken worden de nieuwe (tussen)wanden geplaatst. Er komen nieuwe leidingen voor water en elektra, nieuwe douches, nieuwe toiletten en nieuwe cv-radiatoren. Alle wanden worden waar nodig betegeld of gestuukt en geschilderd. De vloer wordt geëgaliseerd en het plafond airless gespoten, net zoals de nieuwe leidingen die in het zicht lopen. Nog voor het voorjaar doorbreekt moet de klus geklaard zijn.