(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Hoogendoorn Bouw heeft de prestigieuze opdracht binnengesleept om een woonhuis van de beroemde architect Gerrit Rietveld te renoveren. Het pand aan de Van Soutelandelaan dateert uit 1935-36 en is eigendom van de Amerikaanse ambassade.

Hoogendoorn Bouw werd ingeschakeld om de villa compleet te restaureren, inclusief het vervangen van het dak en alle goten. Ten behoeve van de kenmerkende ijzeren sponningen is er speciaal monumentenglas ingezet. Ook de gehele buitenkant wordt geschilderd. De uitvoering van dit uitdagende werk vraag extra aandacht vanwege de momentenstatus van dit kenmerkende pand van Rietveld.

Gerard Thomas (Gerrit) Rietveld (1888- 1964) was een Nederlands architect en meubelontwerper. Hij maakte ook grafisch werk. Hij is vooral bekend als lid van De Stijl en als pionier van het Nieuwe Bouwen.

Het woonhuis aan de Van Soutelandelaan heet officieel Huis Hillebrand, naar de oorspronkelijke opdrachtgever. Het wordt vanwege de algehele architectonische en technische vormgeving beschouwd als representatief voorbeeld van de Nederlandse bijdrage aan het Nieuwe Bouwen uit de periode 1920-40.