(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Opnieuw heeft Hoogendoorn Bouw een grote en prestigieuze opdracht van de gemeente Den Haag in de wacht gesleept. Het werk bestaat uit herstel- en schilder-werkzaamheden aan vijf iconische kiosken op de Scheveningse boulevard. Ook deze keer werd de opdracht binnengehaald in het kader van een meervoudig onderhandse aanbesteding.

De Scheveningse boulevard is sinds de herinrichting door de Spaanse architect De Solà Morales een van de parels van de Nederlandse kust. Morales ontwierp ook de vijf kiosken op de boulevard, die een prominente plaats innemen en onderdeel uitmaken van het complete zichtlijnenspel.

Maar ook kiosken hebben onderhoud nodig. Dat geldt des te meer doordat op de boulevard de wind met het nodige zand, zout en vocht vrij spel heeft. Daarom wil de gemeente, eigenaar van de kiosken, dit jaar alle aangetaste gevelpanelen opknappen en waar nodig vervangen. Ook is vervanging nodig van de achterwanden van de kiosken. Die hebben door hun positie aan de zeezijde immers het meest te lijden. Uiteraard wordt daarna alles weer fris in de verf gezet, exact volgens het kleurenschema dat door architect Morales werd bedacht.

De aangetaste panelen zijn vorige week met gebruik van een autolaadkraan gedemonteerd en vervolgens getransporteerd naar de Wateringse vestiging van Hoogendoorn Bouw. Daar worden ze gerestaureerd en kleiner gezaagd om kromtrekken te voorkomen. Daarna volgt de montage, afgerond door het schilderwerk. Het werk moet in november klaar zijn.