(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

De renovatie door Hoogendoorn Bouw van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Delft vordert gestaag. De van oorsprong 17e-eeuwse bierbrouwerij werd later tot woning verbouwd en nog later verbreed door de naastgelegen straat erbij te trekken.

Voordat de bouwwerkzaamheden konden plaatsvinden, werd het gehele bouw gestript en ontdaan van toevoegingen zoals gipsplaten wanden en plafonds. Vervolgens kon de opbouw beginnen met respect voor de oorspronkelijke indeling, maar met moderne accenten als doorkijkjes, stalen puien en stalen deurstellen in de centrale hal.

Originele details
Bij de verbouwing zijn alle leidingen (water, gas, elektra) vervangen, alsook de ventilatie, de badkamers en de keuken. Het pand is een Rijksmonument, vandaar dat oorspronkelijke details zoals balken en origineel metselwerk zijn gehandhaafd, waar nodig verstevigd en in het zicht gebracht. Tijdens de renovatie kwamen tal van bijzondere details naar voren, zoals een eeuwenoude trapspil die was hergebruikt als draagbalk (foto linksboven) en een oude loden spreekbuis die maar liefst twaalf meter omhoogliep.