(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Voor een onderneming in Schiedam heeft Hoogendoorn Bouw de afgelopen weken een aantal renovatiewerkzaamheden in het bedrijfspand uitgevoerd, waaronder aanpassingen van de systeemwanden, installatie van nieuwe led-verlichting en levering en aansluiting van een nieuwe cv-ketel. In het najaar zal het gehele pand bovendien aan de buitenkant worden geschilderd.

Tegelijk met de werkzaamheden binnen is buiten een nieuwe duurzame fietsenstalling geplaatst van het type High Thorn II. Deze maatwerkoplossing biedt niet alleen voldoende ruimte voor alle fietsen van de medewerkers, maar ook om de afvalcontainers apart uit het zicht op te bergen. De stalling, waar nog een aflopend dak voor een adequate afvoer van hemelwater op wordt geplaatst, is ook voorbereid om elektrische fietsen te kunnen opladen.

Voor de stalling is western red cedar gebruikt, Dit hout komt van de reuzenlevensboom (Thuja plicata) uit de cipresfamilie. De reuzenlevensboom kan wel 80 meter hoog en 4 meter in doorsnee worden. De boom levert licht en duurzaam hout, met bleekgeel spinthout en oranjebruin kernhout. Deze hardhoutsoort beschikt over duurzaamheidsklasse 2 waardoor een onderhoudsvrije levensduur van minimaal 25 jaar met gemak haalbaar is.