(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Aan het Willem Beukelszoonplein in Scheveningen is Hoogendoorn Bouw druk in de weer met een grote inpandige verbouwing. De woning maakt deel uit van een Schevenings exploitatiehofje uit circa 1900, bestaande uit twee rijen woningen met open toegang.

Dit hofje behoort tot het weinige wat nog resteert in Scheveningen van de 19e-eeuwse bebouwingsstructuur, na de sanering in de jaren 20 van de 20e eeuw. De te verbouwen woning maakt deel uit van twee tegenover elkaar gelegen rijtjes in baksteen opgetrokken woningen met één bouwlaag onder doorlopende met pannen gedekte schilddaken. De gevels zijn voorzien van siermetselwerk met knipvoeg onder geprofileerde houten gootlijsten.

De nieuwe eigenaars hebben Hoogendoorn Bouw opdracht gegeven de woning geschikt te maken voor de eisen van de moderne tijd, met behoud van de historische detaillering. Het op de hoek gelegen hofjespand met een woonoppervlak van 85 vierkante meter wordt volledig opnieuw ingericht. Het karakter van de buitenzijde, onderdeel van het gemeentelijk beschermd stadsgezicht in Scheveningen-Dorp, blijft natuurlijk behouden.

Alle leidingen (gas, elektra en water) worden vervangen en er komt een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken. Op de zolderetage wordt een nieuw toiletruimte gemaakt, er komt een nieuwe eikenhouten trap en aan de achterzijde nieuwe houten puien.

Het huis wordt volledig geïsoleerd om ook in een ruim 120 jaar oude hofjeswoning modern wooncomfort te kunnen realiseren. Met dat doel voor ogen zal Hoogendoorn Bouw onder meer onder het dak Kingspan-isolatieplaten aanbrengen en de nieuwe vloer van vloerverwarming voorzien en met EPS-platen isoleren. Volgens de planning wordt de woning nog voor de zomer opgeleverd.