(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Gisteren heeft Hoogendoorn Bouw de verbouwing van het linker poortgebouw van de begraafplaats St. Barbara in Den Haag opgeleverd. Dit omvangrijke project werd in vier maanden uitgevoerd in opdracht van Stichting R.K. Begraafplaatsen PAX RKB. De renovatie van het bijna honderd jaar oude, markante gebouw werd aangegrepen om het totale vloeroppervlak met 25 vierkante meter uit te breiden.

De oplevering is het moment dat de aannemer het werk overdraagt aan de opdrachtgever die het werk op dat moment aanvaardt. Tijdens de oplevering hebben de directievoerder en de aannemer, in aanwezigheid van een vertegenwoordiging van het bestuur, samen de lijst opgesteld van de details die nog moeten worden geregeld. Over enkele weken worden de nieuwe ruimtes in gebruik genomen.

Op de begane grond realiseerde Hoogendoorn Bouw twee condoleanceruimtes, met daarachter een familiekamer en een grote koelcel. In de eerste condoleanceruimte is het oorspronkelijke balkenplafond gerestaureerd, alsook de originele haardpartij die tijdens de sloopwerkzaamheden was ontdekt. In de tweede condoleanceruimte werd onder meer een technisch complexe klus geklaard om ruimte te scheppen voor een indrukwekkend golvend plafond, een ontwerp van architect Ludo Goudkuil.

Tegelijkertijd met de renovatie en uitbreiding van de begane grond zijn de personeelsruimtes op de eerste verdieping in een nieuw jasje gestoken. Ook werden alle elektrische installaties en klimaatinstallaties vervangen.