(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Vandaag heeft Hoogendoorn Bouw de verbouwing van een landhuis in Engelse stijl in de Wassenaarse wijk De Kieviet opgeleverd. De oplevering van een bouwproject is altijd een belangrijke gebeurtenis, waarbij de aannemer het werk overdraagt aan de opdrachtgever die dat werk op dat moment kan aanvaarden of verwerpen.

De verbouwing op basis van plannen van de bekende Haagse binnenhuisarchitect Sergio Hoogenhout betrof onder meer de sloop en herbouw van de gehele eerste etage. De begane grond is vergroot met een uitbouw aan de achterkant. Tegelijk met de verbouwing zijn alle installaties vervangen, de originele kozijnen gerenoveerd en werd een nieuw dak aangebracht gebruik van de originele handgemaakte Engelse leipannen.

Tijdens de oplevering vorige week vrijdag hebben opdrachtgever en aannemer samen de bekende lijst opgesteld van de zaken die nog moeten worden geregeld. Rob Hoogendoorn toonde zich tevreden over de verloop van de verbouwing. “Het was een mooi project, waarbij we een bijzonder huis in een bijzondere setting hebben kunnen aanpassen aan de eisen van deze tijd, maar met handhaving van het oorspronkelijke karakter. Het mooie van dit soort projecten is dat je alleen een optimaal resultaat kunt bereiken door een nauwe samenwerking tussen opdrachtgever, architect en aannemer. Dat is ook dit keer weer gelukt.”

Ter gelegenheid van de oplevering schonk Hoogendoorn Bouw aan de opdrachtgever een bijzonder 3D-schilderij van het landhuis, gemaakt door de bekende Haagse kunstenaar Frank Peltenburg.