(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Hoogendoorn Bouw maakt sinds kort gebruik van een rekentool om klanten snel inzicht te geven in energieneutrale renovaties van woonhuizen. Het rekenmodel maakt gebruik van speciale algoritmes om de mogelijkheden en kosten in kaart te brengen.

In de what-if-scenario’s zijn subsidiemogelijkheden van de Nederlandse overheid opgenomen. Het model is met name ontwikkeld voor vooroorlogse woningen, die doorgaans matig presteren op comfort en energieverbruik, onder meer het gevolg van vochtproblemen, slecht presterende gevels en daken.

Voor het model is de BENG-norm (bijna energie neutraal) gehanteerd. Dit houdt in dat de woningen weinig energie nodig hebben en gebruiken. Daarnaast moet 50 procent van de gebruikte energie van een hernieuwbare bron afkomstig zijn zoals zonnepanelen

Het model is speciaal voor Hoogendoorn Bouw ontwikkeld in het kader van een afstudeerproject van bouwkundestudent Peter Damen. Hiermee is het nu mogelijk klanten op maat te adviseren over ingrijpende verbouwingen doordat de tool een snel en duidelijk overzicht geeft van alle kosten en baten van energieneutrale renovaties.