(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Op het Noordeinde in Den Haag, vlakbij het gelijknamige paleis, is de afgelopen tijd door Hoogendoorn Bouw een fikse sloopklus uitgevoerd. De gevel in art-nouveaustijl staat er nog, maar van het bewuste huis erachter is nog weinig over. In het komende halfjaar wordt achter de façade een compleet nieuwe woning opgetrokken, vanaf de fundering tot en met het dak.

De eigenaar van de woning met winkel (bouwjaar 1925) heeft WnS Architecten een ontwerp laten maken voor de nieuwe behuizing, waarbij ook de achtertuin wordt getrokken. Zo ontstaat straks een compleet nieuwe woning met in totaal twaalf kamers en een lift op een grondoppervlak van 170 vierkante meter. Hoogendoorn Bouw voert de opdracht uit in de vorm van een bouwteam.

Nu de sloop is afgerond, wordt er eerst geheid om de fundering te maken voor de uitbreiding op de begane grond en komen er op alle verdiepingen nieuwe balklagen. Door niet alleen de tuin, maar ook het inmiddels verdwenen dakterras bij de woning te trekken, ontstaat in totaal 384 vierkante meter woonruimte en 67 meter winkelruimte. Achter de winkel worden op de begane grond bergingen en een fitnessruimte gecreëerd, terwijl op de eerste etage de grote woonkamer met keuken komt en op de tweede en derde verdieping de slaap- en badkamers. Aan de achterzijde plaatst Hoogendoorn Bouw drie zwarte stalen puien met slanke profielen. Ook alle kozijnen in de gevel worden vervangen. De oplevering wordt verwacht na de zomer.