(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

In de Haagse Bomenbuurt heeft Hoogendoorn Bouw een nieuwe schuifpui geplaatst in het kader van een grote inpandige verbouwing. Het project, in samenwerking met bouwkundig ontwerp- en adviesbureau Studio Flex, is inmiddels in een vergevorderd stadium.

De nieuwe eigenaren van het herenhuis uit 1917, dat nog binnen beschikt over de authentieke  schuifseparatie, maken hun woning geschikt voor de 21e eeuw. Daartoe behoort ook een betere aansluiting van de grote, zonnige achtertuin op de woonruimtes op de begane grond. Vandaar de keuze voor een grote schuifpui met veel glasoppervlak.

De komst van de nieuwe schuifpui van Decovitra van 6 x 3 m had natuurlijk heel wat voeten in de aarde. Zo moest eerst de bestaande draagconstructie van de achtergevel worden verwijderd,  met uiteraard alle benodigde maatregelen te beveiliging van de woninglagen erboven, waarna Hoogendoorn Bouw de nieuwe stalen draagconstructie kon plaatsen.

De inmiddels geplaatste aluminiumpui met steel-look zorgt voor een strakke uitstraling met veel lichtinval en de zekerheid van een natuurlijk, krachtig en onderhoudsvrij materiaal. Bovendien heeft aluminium een hoge isolatiewaarde en is het 100 procent recyclebaar.