(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

In eendrachtige samenwerking met TUDOR uit Leiden heeft Hoogendoorn Bouw een grote schuifpui geplaatst in een nieuwbouwwoning uit 2009 aan de ringvaart in Capelle aan den IJssel. De pui combineert de slanke detaillering van stalen kozijnen met de vele voordelen van aluminium.

De huiseigenaar-bewoner vroeg Hoogendoorn om in de achtergevel de bestaande twee kleine kozijnen te vervangen door een grote glazen pui van 5 bij 2,6 meter om zo meer licht in de woning te brengen. Elke schuifdeur weegt ruim 300 kilo, is voorzien van HR++ glas voor een perfecte isolatie en werd met een autolaadkraan over de woning heen getild, in de achtertuin neergezet en vervolgens in de achtergevel geplaatst.

De voorbereiding van de plaatsing werd uitgevoerd door Hoogendoorn Bouw door de achtergevel grotendeels te verwijderen en daarin een staalconstructie te plaatsen, waarbinnen de nieuwe schuifpui tot op de millimeter nauwkeurig paste. Een van de uit de achtergevel verwijderde kozijnen werd vervolgens naar de garage overgebracht en geplaatst om ook daar meer licht in te brengen.

In de afgelopen jaren hebben Hoogendoorn Bouw en TUDOR vaker opgetrokken bij het plaatsen van dergelijke puien. Twee dagen na de operatie in Capelle aan den IJssel volgde een soortgelijke project in Numansdorp en begin volgend jaar staat een dergelijke actie in Oegstgeest op het programma.