(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Een van de grotere panden aan de Haagse Statenlaan krijgt er deze maand een verdieping bij. Onder de grond wel te verstaan, want in de afgelopen weken is door Hoogendoorn Bouw ter plekke onder de achterkamer een grote kelder gebouwd.

De kelderaanleg werd gecombineerd met een asbestsanering door gecertificeerde specialisten. Het ging hierbij om asbest dat was aangetroffen in de isolatie van de cv-leidingen. Na de schoonverklaring door een onafhankelijk laboratorium kon de kelderklus worden afgemaakt, inclusief de aanleg van nieuwe riolering, cv-aansluitingen en elektra.

Bijzonder aan deze kelderbouw was de toegepaste onderblokmethode, een aanpak die door Hoogendoorn Bouw de afgelopen jaren is doorontwikkeld. Omdat de achtergevel onvoldoende gefundeerd bleek en er geen ruimte was om betonblokken te gebruiken, werd de fundering verlengd door blokken van kalkzandsteen te metselen. Met deze onderblokmethode worden de gemetselde blokken met een hydraulische vijzel onder spanning gezet en vervolgens aangemetseld. Het werk werd afgerond door het kelderplafond en de kelderwanden te stuken en te schilderen. Met als resultaat een schone, droge en perfecte kelder.