(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

De ingrijpende verbouwing door Hoogendoorn Bouw van een villa in het Van Stolkpark is afgelopen week flink opgeschoten. Na het plaatsen van nieuwe vloerbalken en vloerdelen zijn alle voorbereidingen getroffen voor de komst van de nieuwe woonkeuken, het samenvoegen van twee slaapkamers en de constructie van de nieuwe slaapkamer in de uitbouw.

Ook de tuin wordt rigoureus aangepakt. Onderdeel daarvan is de aanleg van een nieuw terras van 50 vierkante meter met veranda aan de zuidzijde van de villa. Eind vorige week werden met een mobiele wegkraan van Blansjaar met een gieklengte van 60 meter betonnen keerwanden over het pand heen getild. Deze L-vormige keerwanden, met een gewicht van tussen de 600 en 700 kilo, zijn nodig om de zijwaartse druk van het verhoogde terras op te vangen.

De betonnen bak wordt met zo’n 6 kubieke meter zand gevuld en met terrastegels afgedicht. Tegelijkertijd brengt Hoogendoorn Bouw de fundering aan om het nieuwe houten afdak met palen voor de 10 meter lange veranda te stutten. Het werk in de villa zelf gaat intussen onverstoorbaar door. Want over drie weken arriveren de nieuwe bewoners in het Van Stolkpark en dan moet de verbouwing afgerond en opgeleverd zijn.