(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Hoogendoorn Bouw is deze week begonnen met de aanleg van een terras aan de achterzijde van een villa in het Van Stolkpark in Den Haag. Tijdens een eerdere verbouwing van het monumentale pand door Hoogendoorn waren in de achtergevel op de eerste verdieping al openslaande deuren geplaatst in afwachting van de komst van dit terras.

Het terras zal 20 vierkante meter groot worden en steunt op stalen liggers die weer op stalen staanders rusten. De staanders worden verankerd in een nieuw gestorte betonnen plaat waarover later de bestaande bestrating wordt teruggeplaatst.

Om het terras heen komt een klassiek houten (meranti) hekwerk, terwijl vanaf het terras een houten keepboomtrap (iroko en meranti) naar de achtertuin leidt. Hekwerk en trap worden gemaakt door timmerfabriek Gebroeders de Graaff uit Voorschoten. De houten onderkant van het terras wordt met kraaldeeltjes afgewerkt. Voor al het houtwerk geldt dat de stijl overeenkomt met die van de villa, die uit 1911 dateert.

Het terras is ontworpen door architect Theo Haayen uit Den Haag, de constructieberekeningen zijn gemaakt door Bureau Broersma, ook uit Den Haag. Naar verwachting vindt de oplevering eind juli, begin augustus plaats.