(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Eind 2021 heeft Hoogendoorn Bouw een mooi project opgeleverd in de Haagse Archipelbuurt, waarbij de nauwelijks gebruikte begane grond van een groot herenhuis is omgetoverd in een prachtige loungeruimte.

Het bewuste herenhuis aan de Balistraat dateert uit 1890 en telt vier verdiepingen. Op de eerste etage bevinden zich de verblijfruimten en de keuken, op de tweede en derde etage zijn de slaap- en badkamers gesitueerd.

De begane grond, met aan de voorzijde een grote garage, werd alleen voor parkeren en als opslag-, sport- en spelruimte gebruikt. Dat kon beter, vond de eigenaar en liet een plan maken voor een grote en moderne loungeruimte van 70 vierkante meter tussen achtertuin en de parkeergarage aan de voorzijde. Als aannemer werd Hoogendoorn Bouw ingeschakeld.

Op tijd, binnen budget
In de afgelopen maanden is in hoog tempo gewerkt om het werk op tijd en binnen budget af te krijgen. Zowel de garage als de opslagruimte werd gestript en van een nieuwe gietvloer voorzien. Alle leidingen werden vernieuwd en de verwarming aangepast aan de nieuwe situatie.

De tuin is inmiddels compleet opnieuw ingericht, onder meer met nieuwe bordesranden van cortenstaal. Er werd een nieuwe stalen trap geplaatst vanaf het terras (met nieuw hekwerk) op de eerste etage naar de achtertuin, om zo ook de begane grond beter aan te sluiten op de rest van het huis. Aan de achterzijde van de tuin kwam een nieuwe achteringang.

Wijnkasten
Uiteraard zijn binnen alle muren hersteld en geschilderd en er werd tussen loungeruimte en garage een nieuwe stalen pui geplaatst om doorzichtlijnen te creëren vanaf de tuin tot aan de garagedeur. In de nieuwe loungeruimte staat ook een fraai maatwerkmeubel, onder meer voorzien van twee grote wijnkasten van Eurocave.

Voor dit project werkte Hoogendoorn Bouw onder meer samen met Studio Flex (interieurontwerp), Steellife (pui en stalen trap) en Visker Interieurbouw (loungemeubel).