(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

In het centrum van Den Haag is Hoogendoorn Bouw in de buurt Kortenbos bezig met een complete verbouwing van een pand uit 1895. Onderdeel van het project is de plaatsing van een compleet nieuwe dakopbouw volgens een plan van Hague Architects.

Het te verbouwen pand staat aan een smal straatje dat al eeuwenlang een doodlopend zijweggetje van het Noordeinde is. De locatie van het straatje en het pand geeft een extra dimensie aan de bouwwerkzaamheden en aan de logistiek.

De nieuwe eigenaar van de woning van 75 m2 zal met de verbouwing flink meer ruimte creëren door een extra etage op het pand te plaatsen. Ook wordt op de tweede verdieping het huidige terras bij de woning betrokken. Voor de opbouw van het nieuwe met zink beklede mansardedak is inmiddels een staalconstructie geplaatst.

Naast de dakopbouw realiseert Hoogendoorn Bouw op de vergrote tweede etage een nieuwe badkamer en wordt het hele pand gestuct, geschilderd en waar nodig getegeld. Het project ging in november van start en zal komend voorjaar zijn afgerond.