(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Hoogendoorn Bouw is deze week begonnen met de uitgebreide renovatie van een terras aan het water van een grote nieuwbouwwoning in De Bras in Ypenburg. De grond onder het ruim 110 meter grote terras is ernstig verzakt doordat bij de aanleg kwalitatief slechte bouwgrond was gebruikt, met alle gevaarlijke gevolgen van dien.

De oplossing is even rigoureus als doeltreffend: het terras wordt volledig gesloopt en afgevoerd. Daarna komt er een heimachine om 19 betonnen palen van 26 meter lengte de bodem in te heien. Vervolgens wordt de grond 40 cm afgegraven om plaats te maken voor een betonvloer van 18 cm dik als stabiele onderlaag voor het nieuwe terras.

Het nieuwe terras, voorzien van een verlaagd zitgedeelte, bestaat uit 3 cm dikke keramische tuintegels met natuursteenlook, afgewisseld met tegels met houtlook. Aan de waterkant komen houten meerpalen met een doorsnee van 15 x 15 cm. Tegelijkertijd met het terras aan de achterzijde pakt Hoogendoorn Bouw de grond aan weerszijden van het huis aan, inclusief het plaatsen van een nieuwe berging en nieuwe schuttingen. Oplevering is voorzien voor eind dit jaar.