(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Voor een fysiotherapiepraktijk in het Benoordenhout in Den Haag is Hoogendoorn Bouw gestart met het maken van een uitbouw in de tuin om zo ruimte te maken voor een extra behandelkamer. Na het heien van vier heipalen tot op zes meter diepte was het tijd om beton te storten.

In de praktijk voor orthopedische manuele therapie, fysiotherapie en sportfysiotherapie werken vier zeer ervaren fysiotherapeuten. Door het succes van hun behandelingen is de klantenkring de laatste jaren zo sterk gegroeid dat uitbreiding noodzakelijk was. De enige manier was om daarvoor een deel van de tuin op te offeren – waarmee Hoogendoorn Bouw inmiddels is begonnen nadat de benodigde bouwvergunning was geregeld.

Afgelopen vrijdag was ingeruimd voor het beton storten, nadat de bekisting, de wapening en het isolatiemateriaal waren aangebracht. Na 24 uur is het beton hard genoeg om op te lopen. Het volledig uitharden duurt doorgaans 4 weken, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. In de volgende fase wordt er een muur op de erfscheiding gemetseld, terwijl Hoogendoorn Bouw voor de andere wanden gebruikmaakt van prefab houtskeletbouw. In de laatste fase volgt het plaatsen van het dak, de elektrische en werktuigbouwkundige installatie en alles wat verder nodig is om de fysiotherapeuten zo snel mogelijk te voorzien van een extra behandelkamer.