(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Op 1 mei 2017 ontstond brand op het dak van het Marriott Hotel in Den Haag, waarop de Haagse brandweer met tien voertuigen uitrukte. Na anderhalf uur was de brand onder controle. Er waren geen gewonden, maar de schade was aanzienlijk.

De brand vond plaats boven op het dak van het trappenhuis van het Marriott Hotel – na werkzaamheden door een dakdekker die zeker niet in opdracht van Hoogendoorn Bouw werkte. Daarentegen werd Hoogendoorn Bouw wél ingeschakeld voor het herstellen van het dak en de beschadigde gevelelementen en -platen. De werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan, te beginnen door het plaatsen van een steiger tegen het trappenhuis. Het werk zal ongeveer zes weken duren.

In nauwe samenwerking met het Marriott Hotel heeft Hoogendoorn Bouw dit moment aangegrepen om op bijzondere wijze aandacht te besteden aan 100 jaar De Stijl. Kenmerkend voor deze kunstbeweging is onder meer het gebruik van primaire kleuren, abstracte vormen en horizontale en verticale lijnen. Voor de steiger liet Hoogendoorn Bouw een speciaal steigerdoek van 20 x 2,5 meter vervaardigen op basis van deze kleurrijke componenten. De komende zes weken is de speciale ‘Mondriaan’ niet te missen voor iedereen die langs het hotel rijdt of wandelt.