(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Omroep West heeft uitgebreid aandacht besteed aan de restauratie door Hoogendoorn Bouw van de gang tussen vier oude Duitse bunkers in het duingebied achter het NH Atlantic Hotel in Kijkduin. De omroep omschreef het als ‘stiekem wel een beetje een jongensdroom’.

Het meehelpen aan het renoveren van oude Duitse bunkers in de duinen en daarbij van alles tegenkomen. Hoogendoorn Bouw doet dat in opdracht van de Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen. De afgelopen weken is er druk gewerkt aan de zogeheten Bunker 67. Dinsdag ging het dak van het gangenstelsel van Widerstandsnest 67 helemaal open na 70 jaar. Voordat is er al heel wat werk verricht. “We hebben hier veertig kuub zand en puin uitgegraven”, zegt projectleider Alexander Fokke.

Om hem heen staan bakstenen muren die decennia geleden door Duitsers in elkaar zijn gemetseld. “Ja, het blijft apart om hier te staan. Ook mede omdat je de kwaliteit van het bouwwerk nog zo goed ziet. Het geeft zo’n goed beeld van hoe het vroeger was. Niet alleen vanwege het feit dat hier Duitsers zaten, maar ook omdat duizenden mensen uit Den Haag hun huis moesten verlaten vanwege de bouw van deze bunkers.”

Over een aantal weken moet het gangenstelsel bij Kijkduin weer in goede staat zijn. Zo goed zelfs, dat er wellicht in september van dit jaar, tijdens de Open Monumentendag, bezoekers naar binnen kunnen.