(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties wordt met een halfjaar verlengd tot juli 2015. De verlenging is door het kabinet en de bevriende oppositie afgesproken tijdens het overleg over de begroting van volgend jaar.

“Dit is een bijzonder goede stimulans voor een sector die het de laatste jaren moeilijk heeft gehad”, aldus Rob Hoogendoorn. “Met name particulieren profiteren van de verlaging van de btw – een verbouwing wordt zo stukken goedkoper. We merken nu al aan de telefoontjes dat klanten hierop zaten te wachten.”

Bouwend Nederland is verheugd dat het kabinet het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties met een halfjaar verlengt. ”We zijn er erg blij mee, het komt als een verrassing. Wij hebben hier een jaar lang voor gepleit”, aldus een woordvoerder. De maatregel is volgens hem hard nodig want de bouw is er nog lang niet. ”Het aantal banen is nog steeds aan het afnemen en er is nog geen sprake van groei.”

Aannemers, verenigd in de landelijke koepel Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, vinden het een verstandig besluit. ”De bouw is nog lang niet uit de crisis en dit is een instrument om opdrachtgevers aan te zetten tot onderhoud, renovatie, verduurzamen en energiezuinig maken van woningen.” De regeling levert volgens de organisatie niet alleen werk op voor aannemers. Zij heeft ook gezorgd voor het behoud van circa 20.000 banen.