(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Tijdens de verbouwing van een anderhalf herenhuis in het Haagse Statenkwartier deed Hoogendoorn Bouw achter het behang een bijzondere ontdekking. De vondst – een houtskooltekening aangebracht door een oorspronkelijke bewoner – verkeert nog in bijzonder goede staat.

Van het pand uit 1910 was de begane grond al eerder compleet gerenoveerd, nu zijn de bovenste twee verdiepingen aan de beurt. Het bijzondere huis heeft een zeer royale maatvoering met 9 kamers. Ook zijn er nog veel originele details met een art deco-karakter aanwezig. De nieuwe indeling van de etages is gebaseerd op een ontwerp van de bekende Haagse binnenhuisarchitect Sergio Hoogenhout.

Hoogendoorn Bouw is druk bezig zowel de eerste als tweede etage volledig te renoveren, met behoud van de genoemde details. De eerste etage wordt een ‘masters floor’ voor de ouders van het gezin, met een compleet nieuwe slaapkamer, badkamer, werkkamers en walk-in closets. De verdieping erboven is bestemd voor de kinderen, met onder meer twee slaapkamers, een speelkamer en een eigen badkamer.

De dansende onbekenden

Tijdens het verwijderen van een oude vaste kast in de voormalige slaapkamer op de eerste verdieping kwam behang uit de jaren twintig of dertig tevoorschijn. Na het afstomen bleek erachter een goed geconserveerde houtskooltekening schuil te gaan van een dansend stel geliefden. Aan de hand van de datering van het behang wordt de ouderdom van de tekening geschat op zo’n 90-100 jaar. De huiseigenaar is zo gecharmeerd van het kunstwerk dat Hoogendoorn Bouw opdracht kreeg een houten lijst om de tekening te maken en vervolgens het omliggende muuroppervlak te stuken.