(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Hoogendoorn Bouw heeft momenteel een bijzonder project onderhanden om onder een woning op de begane grond een nieuwe kelder aan te leggen, met twee slaapkamers en een toilet. Gedurende de verbouwing wordt het peil van het grondwater met pompen kunstmatig verlaagd.

Vacu-press
De woning op de begane grond behoort bij een pand uit 1893 met vier verdiepingen. Het bestaande keldertje en de kruipruimte worden uitgegraven tot 14 x 3,5 x 3 meter zodat de nieuwe kelderruimte onder de voor- en achterkamer zal doorlopen. In de eerste fase is het zand onder de woning verwijderd met behulp van een vacu-press-wagen om droge stoffen op te zuigen.

Waterglas en harder
Voor de bouw van een nieuwe kelder in een woning op zandgrond is het versterken van de aanwezige fundering de eerste prioriteit. Hiervoor past Hoogendoorn Bouw een intelligente waterglasinjectietechniek toe waarbij in de grondslag onder de bestaande fundering waterglas en harder worden geïnjecteerd.

Daglicht
Vervolgens worden de waterdichte betonvloer en betonwanden aangebracht, gevolgd door isolatie van het plafond tussen de nieuwe kelder en de begane grond. Ook worden alle benodigde leidingen (elektra, water en gas) aangelegd voor de nieuwe slaapkamers en het toilet in de kelder.  Aan de tuinzijde komt een grote koekkoek (lichtkooi) om zoveel mogelijk daglicht in de nieuwe woonkelder te brengen. Oplevering staat gepland voor het voorjaar.