(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Hoogendoorn Bouw is inmiddels vrijwel klaar met de grote verbouwing van een hoekpand in Scheveningen-Dorp. Het betreft de ingrijpende renovatie van een uitgewoonde schipperswoning, waarbij Hoogendoorn Bouw de ruwbouw voor zijn rekening neemt en de nieuwe eigenaar zelf de afbouw doet.

Het pand met 6 kamers en een woonoppervlak van 70 vierkante meter dateert uit 1865. De voorheen ontoegankelijke kelder werd door Hoogendoorn Bouw voorzien van een nieuwe bak en trap om meer woonruimte te creëren. Om voldoende staruimte in de kelder te krijgen, werd de vloer van de begane grond deels opgehoogd zodat er een splitlevelwoonkamer ontstond.

Het dak is volledig vernieuwd, inclusief de draagconstructie, waarbij de originele spanten in het zicht werden geplaatst. Voor meer lichtinval kwamen er vier nieuwe dakkappellen, drie kleinere aan de voorkant en een grote aan de achterkant. Aan de achterzijde zijn ook openslaande deuren en een Frans balkon gemaakt.

Op de begane grond is vloerverwarming aangebracht in de nieuwe zandcementvloer. Alle draagbalken zijn vervangen en afgewerkt met zwaluwstaartplaten en ook is een nieuwe houten trap geplaatst naar de eerste etage. Alle kozijnen werden vervangen, uiteraard conform de gemeentelijke voorschriften in het kader van het beschermd stadsgezicht voor deze wijk. Ook de nieuwe ramen zijn in oude stijl nagemaakt, voorzien van moderne draai- en kiepfunctionaliteit. Tot slot is ook al het zink- en loodwerk vervangen.