(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Voor een opdrachtgever in de Haagse Vogelwijk verbouwt Hoogendoorn Bouw momenteel de vliering van een herenhuis uit 1948, inclusief de plaatsing van een nieuwe sauna. De Finse eigenaresse van het pand wil graag ook in Nederland de nationale hobby van haar land kunnen uitoefenen: het thuis bezoeken van een heteluchtbad.

Finland telt 5 miljoen inwoners en 2 miljoen sauna’s – het is dus echt een favoriet tijdverdrijf van de noorderlingen. De bewoner van het herenhuis, een Finse expat, gaf Hoogendoorn Bouw opdracht om de vliering van 60 vierkante meter kaal te slaan en weer op te bouwen. Op een centrale plek komt een sauna van Bastu te staan, op een verdieping die wordt ingericht op basis van plannen van HAGUE Architects.

De gelegenheid wordt ook aangegrepen om de kap van de woning van binnenuit volledig te isoleren met Knauf Acoustifit. Ook komt er een nieuwe vloer, een nieuwe badkamer, extra opbergruimte, een logeerkamer, studeerkamer en een vlizotrap.

In samenwerking met Stedin past Hoogendoorn Bouw de elektrische installatie aan om het gebruik van de sauna mogelijk te maken. Dat gebeurt onder meer door een nieuwe groepenkast te plaatsen voor krachtstroom van 3 x 25 A om het hoge energieverbruik van de sauna te kunnen opvangen.