(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

6 oktober 2016. In de regio Haaglanden is Dansschool Wesseling al sinds 1939 een begrip. Door de komst van het nieuwe treinstation in Delft moest Wesseling de plek verlaten waar generatie na generatie dansen heeft geleerd. Die kans greep het familiebedrijf aan om een nieuwe school te openen op een prachtige plek, waarin in het voorjaar van 2017 alle drie de vestigingen van Dansschool Wesseling een plek kunnen vinden. Met de hulp van Hoogendoorn Bouw.

De nieuwe locatie van Dansschool Wesseling bevindt zich aan de Buitenwatersloot in de wijk Hof van Delft. In het stoere gebouw was voorheen de cv- en werktuigfabriek van Joost Naaktgeboren gevestigd. De grote ruimte  met een oppervlakte van meer dan 600 vierkante meter wordt het komende halfjaar omgetoverd tot een sprookjesachtige danshal, met nieuwe wanden, een prachtige dansvloer en rustige zithoekjes, met behoud van het stoere, industriële karakter.

Via directievoerder Ludo Goudkuil is Hoogendoorn Bouw gevraagd de bouwkundige werkzaamheden aan de Buitenwatersloot uit te voeren. Het werk omvat onder meer het plaatsen van nieuwe scheidingswanden om de grote ruimte tijdelijk te kunnen splitsen. Een uitdagende klus is het plaatsen van een stalen ligger van 800 kilo op 4 meter hoogte om de zalenscheiding mogelijk te maken.

Ook worden geluidsisolerende voorzetwanden aangebracht om de dansmuziek binnen de muren van het gebouw te houden. Verder worden nieuwe toiletgroepen aangelegd en een nieuwe ingang gemaakt. Een van de belangrijkste eigenschappen van een dansschool tot slot is natuurlijk de vloer. Om de grote oppervlakte voor de danskunst geschikt te maken, is meer dan 35 duizend kilo zandcement nodig om de vloer glad te strijken. Dat vormt een perfecte basis voor het parket waarop straks de paren en dansers zullen rondzwieren in hun poging de tango, de salsa, de lindy hop, chachacha, streetdance of hiphop te beheersen.