(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Op 1 augustus 1924 richtte Aart Bastiaan Jacob Hoogendoorn een bouwonderneming op waar vandaag de dag – exact 95 jaar later – twee kleinzonen en één achterkleinzoon nog elke dag met heel veel plezier aan het werk zijn.

Als timmerman begon Aart Bastiaan Jacob Hoogendoorn, roepnaam Ab, op de zolder boven melkbedrijf De Sierkan, op de hoek van de Bentinckstraat en de Frederik Hendriklaan. Nu is daar een Albert Heijn gevestigd. Aangezien hij geen meubelen kon maken die groter waren dan het raam van zijn dakkapel (en de trap was ook geen optie) was verhuizen al snel noodzakelijk. Het bedrijfje met inmiddels twee man personeel ging naar de Van Weede van Dijkveldstraat, waar het nu nog steeds gevestigd is.

De Econoom
In 1933 begon Ab Hoogendoorn ook met een schildersbedrijf, De Econoom. Tijdens de oorlog moest Ab met zijn gezin het Statenkwartier gedwongen achterlaten en tijdelijk verhuizen naar het Groene Wegje in de stad. Na de oorlog keerden zij terug naar het Statenkwartier. Ab Hoogendoorn pakte zijn bedrijf weer op en ging vol aan de slag.

De tweede generatie
In 1962 kwam zijn oudste zoon, Rob, in de zaak. Een paar jaar later stopte zijn vader en nam Rob senior, inmiddels zelf vader van twee zonen, het roer over. Hij bouwde het bedrijf verder uit. Kenmerkend voor het bedrijf Hoogendoorn was en is de persoonlijke aanpak en de zorg voor kwaliteit en continuïteit. Zo bouwde Hoogendoorn een grote en vaste klantenkring op in Den Haag. Klanten die al jarenlang voor hun bouwwensen bij de firma langskomen.

De derde generatie
In 1985 trad Rob junior in de voetsporen van zijn opa en vader, in 1990 gevolgd door zijn broer Paul. Het bedrijf werd verder gemoderniseerd en ook verbouwd. De computers deden hun intrede en het personeelsbestand groeide gestaag. Rob senior was als adviseur nog aan de zaak verbonden en oma Hoogendoorn, de vrouw van Ab, kwam dagelijks nog naar beneden om Paul te helpen met de post.

Hoogendoorn Bouw
In april 2012 overleed Rob senior, een jaar later oma Hoogendoorn. Rob en Paul gingen samen verder onder de naam Hoogendoorn Bouw, waarvoor inmiddels ook Bas Hoogendoorn – achterkleinzoon van de oprichter – als uitvoerder volop actief is. Nog steeds in de Van Weede van Dijkveldstraat, nog steeds met het oog voor kwaliteit. En nog steeds met het bouwhart op de goede plaats.