(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Gisteren is Hoogendoorn Bouw gestart met een grote verbouwing in de Wassenaarse wijk De Kieviet. De nieuwe eigenaar van een uit 1921 daterend landhuisje in Engelse stijl laat het pand het komende halfjaar grondig aanpassen aan de eisen van de huidige tijd.

Als onderdeel van de verbouwing wordt de gehele eerste etage gesloopt, met inbegrip van het schuine dak. Daarna wordt de etage zodanig opnieuw opgetrokken, dat het woonoppervlak met 25 vierkante meter toeneemt. Ook de begane grond wordt vergroot doordat aan de achterkant een uitbouw komt met een oppervlak van 15 vierkante meter. De bekende Haagse binnenhuisarchitect Sergio Hoogenhout is verantwoordelijk voor het ontwerp van de gerenoveerde woning.

Tegelijk met de verbouwing worden alle installaties vervangen. De originele kozijnen zullen worden gehandhaafd, opgeknapt en voorzien van isolatieglas met zogenaamde Wienersprossen, ook wel schijnroeden genoemd. Hierbij is het nieuwe dubbelglas voorzien van kruisroeden ter versterking van het traditionele karakter. Dat laatste geldt ook voor het nieuwe dak waarop de originele handgemaakte Engelse leipannen worden teruggeplaatst, met bijpassende authentieke hoekkepers, kilkepers en nokvorsten.