(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Voor een institutionele belegger is Hoogendoorn Bouw deze maand begonnen met een ingrijpende verbouwing van een winkelpand uit 1917 in de Fahrenheitstraat in de Haagse Bomenbuurt. Het betreft het casco opleveren van een winkelruimte van in totaal 230 vierkante meter, inclusief 80 vierkante meter nieuwbouw in de tuin.

Alle binnenmuren van de winkel zijn inmiddels volledig gestript om plaats te maken voor een nieuwe staalconstructie. In de tuin zijn 15 nieuwe heipalen tot op een diepte van 4,5 meter geslagen om de nieuwbouw een stevig fundament te geven. In totaal zullen straks 30 speciale stempels worden gebruikt – elk in staat om 3500 kilo te stutten – om tijdens de verbouw de verticale krachten van de bovengelegen verdiepingen op te nemen.

De complete ruimte wordt voorzien van nieuwe betonnen systeemvloeren, terwijl alle voorbereidingen zijn getroffen voor een multifunctionele, duurzame winkelruimte , inclusief toiletgroep en keukenblok. Het werk wordt uiterlijk 1 maart 2019 opgeleverd.