(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

De grote renovatie van het drie verdiepingen tellende herenhuis aan de Frankenslag door Hoogendoorn Bouw is inmiddels vergevorderd. Het uit 1912 daterende pand werd van binnen volledig gestript voor een ingrijpende verbouwing in opdracht van de eigenaars die na een lange carrière in het buitenland naar Den Haag terugkeren.

De verbouwing wordt uitgevoerd met respect voor de originele indeling en de bouwdetails van het huis. Wel is op de begane grond een doorbraak gemaakt om een moderne woonkamer annex keuken te realiseren. Op de eerste en tweede verdieping komen nieuwe badkamers, alle toiletten worden vervangen en er zijn nieuwe leidingen gelegd voor gas, water en elektra, met vanzelfsprekend een moderne cv-installatie en vloerverwarming.

Zowel in de voor- als achtergevel komen nieuwe ramen met houten kozijnen met traditionele profielen, maar met HR++ glas voor een perfecte isolatie. In de ramen waar oorspronkelijk een roedeverdeling zat, is gebruikgemaakt van wienersprossen. Bij dit isolatieglas zitten aluminium afstandshouders in de spouw tussen beide glasbladen. De positie daarvan komt overeen met de plek waar later de nieuwe roedes als glaslatten op het glas worden geplakt. Zo ontstaat een traditioneel aanzicht, in combinatie met een uitstekende warmte-isolatie.

Wanneer alle bouwwerkzaamheden zijn afgerond, wordt het gehele pand van onder tot boven en van binnen en buiten geschilderd. Ook worden waar nodig de originele zandstenen details aan de voorzijde gereinigd. Henri de Jong Tuinen zal de achtertuin opnieuw inrichten. De oplevering is voorzien aan het begin van de herfst van dit jaar.