(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

De winkelpanden op de hoek van de Van Weede van Dijkveldstraat en de Frederik Hendriklaan in het Haagse Statenkwartier krijgen een nieuwe bestemming. In het voorjaar van 2015 opent hier Marqt zijn deuren, de supermarkt voor de duurzame dagelijkse boodschappen. Het is – na een wijnwinkel en een ijzerzaak – pas de derde winkel die zich vestigt in dit pand van ruim een eeuw oud.

De bedrijvigheid is groot om de nieuwe supermarkt op tijd klaar te krijgen. Namens Hoogendoorn Bouw werken twee ervaren allround timmermannen daar acht weken hard aan mee. Ook wordt in opdracht van de eigenaar de buitenkant van het pand rigoureus opgeknapt.

Zo maken alle bitumineuze shingles plaats voor dakleien, worden alle zinken goten vernieuwd en krijgt het schilderwerk een grote beurt. Bovendien vindt er op de begane grond restauratiewerk aan de gevel plaats. Bij het verwijderen van oud timmerwerk en luifels uit de jaren zeventig zijn allerlei fraaie hardstenen details te voorschijn gekomen zoals die in het 19e-eeuwse Statenkwartier gewoon waren. Wel met de nodige beschadigingen en ook zijn delen met vele lagen verf overschilderd.

De restauratieslag wordt tegelijkertijd uitgevoerd met het werk aan het winkelinterieur en het opknappen van de buitenzijde. Zo kan de nieuwe huurder straks op 30 april in een winkel met 500 m2 oppervlak aan de slag, misschien wel weer een eeuw lang.