(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Op het Prins Hendrikplein in de Haagse Zeeheldenbuurt is Hoogendoorn Bouw vandaag begonnen met een grote gevelrenovatie voor de eigenaar-bewoner. Met de renovatie wil de opdrachtgever de uitstraling van zijn herenwoning uit 1906 weer laten harmoniëren met die van de overige bebouwing van het markante plein.

Het Zeeheldenkwartier werd eind 19e eeuw aangelegd, wat betekent dat het te renoveren pand toen als een van de laatste huizen werd gebouwd. De architectuur van de gevel is exemplarisch voor het fin-de-siècle-gevoel in de wijk, met een eclectische mengeling van bouwstijlen. Het Prins Hendrikplein vervult een belangrijke rol in het Zeeheldenkwartier doordat het de enige openbare groenvoorziening is.

De gevel wordt grondig gerenoveerd door waar nodig houtrot en uitgesleten voegen te herstellen, de loden afwateringsbescherming te repareren, ornamenten weer de oude glorie terug te geven en ook de dakkapel onder handen te nemen. Tot slot worden al het houtwerk en hardstenen en gipsen elementen weer geschilderd in combinatie van de kleuren mergelwit (GO.05.85) en zuiver wit (RAL 9010). De uitvoering van de opdracht neemt 3 à 4 weken in beslag.