(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Deze maand heeft Hoogendoorn Bouw een groot project afgerond in het Statenkwartier. Het betrof de verbouwing van een vervallen garage met een gedateerd appartement op de eerste etage tot een moderne en luxe ingerichte woning over twee verdiepingen, bij uitstek geschikt voor empty nesters.

De opdrachtgevers wilden, nadat de kinderen het huis uit waren, kleiner gaan wonen, maar zonder compromissen te sluiten ten aanzien van het woongenot. Daartoe werd zowel de garage als het erboven gelegen appartement volledig gestript, inclusief de tussenmuren, en vervolgens weer tot in de details opgebouwd.

Zo werden onder meer alle leidingen en installaties vervangen – water, gas en elektra – en een nieuwe keuken en badkamer geïnstalleerd. Henri de Jong Tuinen stak de achtertuin van top tot teen in een nieuw jasje, met duurzame sedumdaken boven het half afgedekte terras en de uitbouw. Deze uitbouw aan de tuinzijde werd voorzien van een ‘look alike’ stalen pui van TUDOR uit Leiden. Deze pui combineert de slanke detaillering van stalen kozijnen met de vele voordelen van aluminium.

Was vroeger het appartement boven bereikbaar via het openbare trappenhuis, in de nieuwe woning is een inpandige trap gemaakt vanuit het midden van het doorzonwoongedeelte naar de privévertrekken boven. De keukenkasten op de begane grond en de kastenwanden op de bovenste etage zijn van de hand van Westerduin & Hoogenhout, specialisten in het ontwerpen en vervaardigen van interieurbetimmeringen.

De woning onderscheidt zich verder door de herintroductie van de zogeheten straatkamer, een uit de zeventiende eeuw daterende halachtige ruimte tussen de feitelijke woonvertrekken en de straat in. Dit woningtype brengt een bijzondere relatie tot stand tussen de binnen- en buitenwereld.