(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

De geslaagde verbouwing van het pand van architect Gerrit Rietveld aan de Haagse Soutelandelaan – een opdracht van de Amerikaanse ambassade – heeft een nieuwe order voor Hoogendoorn Bouw opgeleverd. Namelijk een prestigieuze opdracht van het Amerikaanse consulaat op het Museumplein in Amsterdam.

Net zoals de villa aan de Soutelandelaan is ook het Amerikaanse consulaat in Amsterdam een monumentaal pand. Het werd in 1912 betrokken door baron Willem Frederik van Heukelom met zijn gezin. Het pand, inmiddels een Rijksmonument, is in historiserende stijl ontworpen door het befaamde architectenbureau Schill en Haverkamp.

De verbouwing in Amsterdam betrof de complete restauratie van de voormalige zitkamer en keuken van de baron, die bij het consulaat in gebruik zijn als wacht- en balieruimte. Uiteraard was de opdracht met de nodige geheimhouding omgeven. Een andere belangrijke voorwaarde voor het gunnen van de opdracht was de doorlooptijd. Het project moest binnen twee weken worden opgeleverd. Dat is– vanzelfsprekend – gelukt.

De verbouwing van het consulaat is al het vierde project door Hoogendoorn Bouw in opdracht van de Amerikaanse overheid. Ook dit keer ging het om een aanbesteding die met succes werd binnengehaald én uitgevoerd.