(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Het beroemde Worldhotel Bel Air aan de Johan de Wittlaan in Den Haag verwisselde afgelopen zomer van eigenaar. De verkoop heeft een eervolle opdracht opgeleverd voor Hoogendoorn Bouw, namelijk het demonteren en verwijderen van de kolossale betonnen trap in de lobby.

De nieuwe eigenaar is de Amerikaanse hotelketen Marriott. Deze gaat het huidige luxehotel met vier sterren een flinke facelift geven. Zo worden alle driehonderd gastenverblijven gerenoveerd. Ook wil de nieuwe exploitant de huidige vide dichtzetten om zo meer ruimte in de lobby te creëren. De grote betonnen trap moet daarom wijken, maar zonder dat gasten of personeel er last van ondervinden.

Door de positie van de trap in het hart van het hotel en het enorme gewicht van 15 ton is dit een bijzonder complexe klus. Hoogendoorn Bouw zet de beste specialisten in om de betonnen trap inclusief de zware wapening te demonteren en vervolgens de vloer dicht te storten. Voor de sloop wordt onder meer gebruik gemaakt van blokondersteuning en stalen constructielen (schroefstempels) om een optimale veiligheid te creëren.

Als de totale verbouwing op 1 januari klaar is, zal de naam van het hotel officieel veranderen in het The Hague Bel Air Hotel. Het hotel, dat gelegen is naast het World Forum, telt negen verdiepingen en beschikt over driehonderd kamers, luxe suites en familie-appartementen.