(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

De afgelopen dagen is een uitdagende en grote klus door Hoogendoorn Bouw tot een succesvol einde gebracht – het demonteren en verwijderen van de 15 ton wegende trap in de lobby van het Worldhotel Bel Air aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Op tijd en met een minimum aan overlast.

De sloop van de trap maakt onderdeel uit van de renovatie van dit luxehotel. De trap moest verdwijnen om zo de vide dicht te kunnen zetten waardoor meer ruimte in de lobby zal ontstaan. Het betonnen gevaarte werd in stukken gezaagd met gebruik van een moderne hoogfrequente railzaag, voorzien van een diamantgesegmenteerd zaagblad van 120 cm. Daarmee is het mogelijk om kaarsrechte zaagsnedes te maken tot op 50 cm diepte in het gewapende beton.

Op die manier werd de trap in een zestigtal stukken gezaagd van gemiddeld zo’n 250 kilo. Met behulp van een inventief systeem takelden de slopers vervolgens elk betonblok naar de keldervloer. Vandaar werden de blokken met pompwagens en een vorkheftruck afgevoerd. Sloop en afvoer verliepen precies volgens planning, zodat het Wordhotel Bel Air vandaag in alle rust een groot aantal gasten kan verwelkomen voor alweer een belangrijk seminar.