(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Op het Noordeinde in het centrum van Den Haag is Hoogendoorn Bouw dit jaar gestart met de herbouw van een winkelpand met daarboven een compleet nieuw herenhuis van drie verdiepingen. Na de sloopwerkzaamheden stond alleen de voorgevel uit 1925 er nog, met de vloeren waarvan de vloerbalken werden verzwaard en verstevigd.

De omvangrijke opdracht, op basis van een ontwerp van Queeste Architecten uit Den Haag, wordt uitgevoerd voor de huidige eigenaar/bewoner van het huis, die het komend halfjaar wel elders onderdak heeft moeten vinden. Op dit moment is Hoogendoorn Bouw bezig de nieuwe staalconstructie te plaatsen. In totaal zal er 10 ton staal in het pand worden verwerkt.

Extra meters
In vergelijking met de oude situatie komt er een volwaardige derde verdieping op het huis, waardoor het woonoppervlak toeneemt van 200 naar 300 vierkante meter. De extra meters komen ook door het dichtbouwen van de voormalige achtertuin, terwijl er door de aanleg van dakterrassen nieuwe buitenruimtes ontstaan. In de woning komt er een lift en met behulp van lichtkoepels treedt zowel in de kamers als in het trappenhuis buitenlicht binnen.

Perfecte isolatie
Na de ruwbouw wordt het hele pand gereedgemaakt voor bewoning volgens de nieuwste normen, tot er over een halfjaar een compleet nieuwe woning staat. De voorgevel was al in 2020 gerestaureerd en voorzien van nieuwe kozijnen met HR++ glas voor een perfecte isolatie. Als alles klaar is, staat er in feite een geheel nieuw winkel- en woonhuis. Alleen de voordeur is nog echt origineel.