(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Voor een woning aan de Valkenboskade in Den Haag heeft Hoogendoorn Bouw een bijzondere oplossing bedacht om het door de klant gewenste ruimtelijke effect op de begane grond te realiseren.

De inventieve oplossing maakt onderdeel uit van een uitgebreide verbouwing van het dubbele benedenhuis, inclusief de komst van een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer en nieuwe technische installaties. In de plannen van de architect stond een doorbraak van de dragende muur tussen keuken en woonkamer op de begane grond. Maar dan zonder kolom in het midden van de overspanning van ruim 3,5 meter.

Hoogendoorn Bouw liet een uitkragende staalconstructie ontwerpen om ‘blind’ in de muur en het plafond te worden weggewerkt. De dragende stalen balkenstructuur met H-profiel werden gemaakt door het Poeldijkse metaalconstructiebedrijf Rijgersberg en door Hoogendoorn Bouw op de juiste plek aangebracht. Zo werd het mogelijk het gewicht van de drie bovenste bouwlagen naar de fundering weg te leiden, zonder zichtbare kolom in het midden.