(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Afgelopen zaterdag is in de Batjanstraat in Den Haag door burgemeester Pauline Krikke een nieuw muurgedicht onthuld. De stichting ArchipelpoëZie eert hiermee de Haagse dichteres Pem Sluijter (1939-2007). Het gedicht Nachtbraak is uitgevoerd in de letter Flex van typograaf Paul van der Laan.

Voor het plaatsen van de steiger en het speciaal prepareren van de ruim 100 vierkante meter grote zijgevel werd Hoogendoorn Bouw ingeschakeld. Daarvoor werd eerst een cementgebonden basispleister aangebracht, gevolgd door de sierpleister Knauf SM 700.

Deze multifunctionele pleister is te gebruiken als hecht-, wapenings- en renovatiemortel. Ook is SM 700 dampdoorlatend, waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Het hoge zelfreinigende vermogen zorgt ervoor dat de gevel lang mooi blijft.

Het muurgedicht is in het Nederlands én vertaald in het Engels in samenspel tussen de stichting ArchipelpoëZie en de buurt. Met crowdfunding hebben bewoners, direct omwonenden en andere buurtgenoten gezorgd voor de realisatie van een perfecte ondergrond. Dat is ook de mening van buurtgenoot en direct betrokkene Jan Hein Schouw. “Het is absoluut prachtig en ook de muur met de zichtbare vleug van de hand van de stukadoor vind ik heel mooi gelukt. Er zit leven in! En het gedicht staat er goed op.”