(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Eerder deze maand voltooide Hoogendoorn Bouw een bijzondere opdracht in het kader van de verbouwing van een tuinhuis op het landgoed Reigersbergen in Den Haag. De ingrijpende renovatie was nodig om het gebouw, dat als bedrijfsruimte werd gebruikt, om te toveren in een luxe garden-villa voor short stay-verhuur.

De villa bestaat nu uit een ruime slaapkamer, annex movie-room, een gezellige living met openslaande deuren tot de 200 m2 grote tuin, een moderne design-keuken en een geheel uit glas vervaardigde badkamer, eveneens met uitzicht op de tuin. Architect Jan Engels tekende voor het ontwerp, de directe buren zijn van koninklijke bloede.

Hoogendoorn Bouw speelde een belangrijke rol bij de verbouwing, te beginnen met de constructie van een uitbouw om de keuken en badkamer een ruimere opzet te geven. Het bijzondere van de opdracht was de badkamer waarvan de wanden geheel bekleed moesten worden met 6 mm dik glas, wat extreem hoge eisen stelde aan de detaillering.

Glas is immers na het aanbrengen niet meer te bewerken. Dit betekent dat de maatvoering van de panelen tot op microniveau nauwkeurig moet zijn, zowel wat betreft de lengte en breedte als de benodigde gaten voor elektra, wateraanvoer en -afvoer en de bevestigingsbouten voor alle badkameraccessoires. Daartoe maakte Hoogendoorn Bouw van deze panelen eerst houten mallen op ware grootte zodat van tevoren tot op de millimeter duidelijk was waar welke panelen zouden komen en welke doorvoeren noodzakelijk waren.

Op basis van de mallen werd het glas gesneden en de gaten geboord. Daarna pas werd het glas in de gewenste groengrijze kleur gecoat en vervolgens gehard. De uitvoerige voorbereiding heeft loon naar werken opgeleverd. In de opgeleverde badkamer sluiten de glazen panelen volmaakt op elkaar aan waardoor een bijzondere beleving ontstaat in een waarlijk koninklijke garden-villa – te reserveren via www.reigersbergen.com.